5 Γραφικά χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας
5 Γραφικά χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας

5 Γραφικά χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας

Η ορεινή Ναυπακτία είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα, γεμάτος από γραφικά χωριά που κρύβουν μέσα τους την αυθεντική ελληνική παράδοση και φυσική ομορφιά.

Βρίσκεται βόρεια της πόλης της Ναύπακτου και αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας – από πολιτιστική, οικολογική και περιβαλλοντική άποψη. Διαθέτει παρθένες φυσικές ομορφιές και παραδοσιακούς οικισμούς μέσα σε απέραντα δάση. Ας ανακαλύψουμε μαζί πέντε από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής αυτής, και ας βουτήξουμε στην ιστορία, την κουλτούρα και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν.

Τα Πέντε Γραφικά Χωριά

1. Άνω χώρα

Κοντά στα σύνορα του νομού Αιτωλοακαρνανίας με τον νομό Φωκίδας θα συναντήσεις ένα απο τα κρυφά διαμάντια της ορεινής Ναυπακτίας. Η Άνω Χώρα είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της ορεινής Ναυπακτίας. Η ιστορία της χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, όταν οι κάτοικοι του χωριού αντιστάθηκαν σθεναρά στους κατακτητές. Αξιοθέατο του χωριού αποτελέι ο κεντρικός λιθόστρωτος δρόμος, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε στα παραδοσιακά καφενέ η να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα. 

Ο κεντρικός δρόμος στην Άνω Χώρα ορεινής Ναυπακτίας.
Ο κεντρικός δρόμος στην Άνω Χώρα ορεινής Ναυπακτίας.

2. Κόνισκα

Στην άλλη πλευρά της ορεινής Ναυπακτίας και στα 1000 μέτρα υψόμετρο θα συναντήσεις την ομορφότερη πλατεία της περιοχής. Επισκεπτόμενος το χωριό θα νιώσεις σαν να μπήκες σε μια άλλη εποχή ! Κύρια αξιοθέατα αποτελούν του χωριού αποτελούν ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου, το παλιό μπακάλικο καθώς και η διάσημη γιορτή τσίπουρου που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Στην επίσκεψη σου στο χωριό μην παραλείψεις να επισκεφθείς τα μονοπάτια του όρους Άννινος και να δοκιμάσεις το φαγητό από τα τοπικά ταβερνάκια της περιοχής.

3. Αράχωβα ορεινής Ναυπακτίας

Στο κέντρο περίπου της περιοχής και του βόρεια του Ευήνου ποταμού θα συναντήσεις ένα από τα κρυφά διαμάντια της περιοχής. Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να θαυμάσεις την θέα προς την τεχνητή λίμνη του Ευήνου. Μερικά από τα αξιοθέατα του χωριού είναι οι πηγές που αναβλύζουν πεντακάθαρο νερό, η πλατεία του χωριού καθώς και οι γύρω κορυφές.

Θέα στην Αράχωβα ορεινής Ναυπακτίας
Θέα στην Αράχωβα ορεινής Ναυπακτίας

4. Αμπελακιώτισσα

Η Αμπελακιώτισσα είναι γνωστή για το μοναστήρι της Παναγίας Αμπελακιώτισσας, ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της περιοχής. Το χωριό έχει πλούσια ιστορία και είναι γεμάτο από παραδοσιακές ιστορίες και θρύλους. Εκτός από το μοναστήρι, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες στα στενά δρομάκια του χωριού, καθώς και τις εκπληκτικές θέες προς τα βουνά και τα δάση της περιοχής.

5. Πλάτανος

Ο Πλάτανος είναι ένα από τα πιο παλιά χωριά της ορεινής Ναυπακτίας. Η ιστορία του χωριού είναι στενά συνδεδεμένη με την παράδοση και την αγροτική ζωή της περιοχής. Τα κύρια αξιοθέατα του Πλατάνου περιλαμβάνουν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, την κεντρική πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο και τα παραδοσιακά καφενεία όπου οι ντόπιοι μαζεύονται για να συζητήσουν και να χαλαρώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!