Λευκάδα παραλίες, πληροφορίες και πρόσβαση
Λευκάδα παραλίες, πληροφορίες και πρόσβαση

Λευκάδα παραλίες, πληροφορίες και πρόσβαση

Λευκάδα παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, απόκρημνα τοπία και το νησί των ποιητών. Η Λευκάδα είναι ενας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, δίπλα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, και είναι γνωστή για τις καταπληκτικές παραλίες της με τα γαλαζοπράσινα νερά και την λευκή άμμο. Η Λευκάδα έχει να προσφέρει κάτι για όλους: από οικογένειες με παιδιά μέχρι ζευγάρια και λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Οι παραλίες της Λευκάδας είναι από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα και είναι σίγουρο οτι θα σας μαγέψουν.

1. Πόρτο κατσίκι

Ίσως η πιο διάσημη παραλία της Λευκάδας και σίγουρα μια από τις ομορφότερες. Το πόρτο κατσίκι βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. Απέχει περίπου μία ώρα και 20 λεπτά από την πόλη της Λευκάδας και η οδήγηση μέχρι εδώ έχει αρκετές στροφές . Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και αν επιλέξετε να την επισκεφτείτε για να κάνετε μπάνιο θα πρέπει να φέρεται τον δικό σας εξοπλισμό. Επίσης γύρω από την παραλία υπάρχει μόνο ιδιωτικό πάρκινγκ για το οποίο θα πρέπει να πληρώσετέ δέκα ευρώ για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με σκαλιά που ξεκινάνε από το παρκινγκ  . Η παραλία το καλοκαίρι είναι υπερβολικά γεμάτη από κόσμο οπότε η γνώμη μας είναι να επισκεφθείτε την παραλία για να θαυμάσετε την απίστευτη θέα της από ψηλά ειδικά το απόγευμα και στην συνέχεια να επισκεφθείτε άλλες κοντινές παραλίες για μπάνιο .

Λευκάδα παραλίες - Παραλία Πόρτο κατσίκι Λευκάδα
Λευκάδα παραλίες - Παραλία Πόρτο κατσίκι Λευκάδα

2. Εγκρεμνοί

Λευκάδα παραλίες και απόκρημνές πλαγίες διαδέχονται το ένα το αλλο και αυτό ισχύει και στην περίπτωση της παραλίας των Εγκρεμνών. Η θέα στην παραλία από ψηλά είναι μοναδική. Ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες τα νερά έχουν μια μαγική μπλε απόχρωση. Απέχει περίπου μία ώρα από την πόλη της Λευκάδας και η οδήγηση μέχρι εδώ έχει αρκετές στροφές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και αν την επισκεφτείτε για να κάνετε μπάνιο θα πρέπει να φέρεται τον δικό σας εξοπλισμό. Για να κατεβείτε στην παραλία θα πρέπει να περπατήσετε για περίπου 20 λεπτά σε διαδρομή με μεγάλη υψομετρική διαφορά. Μπορεί η πρόσβαση στην παραλία να μην είναι εύκολη αλλά αποτελεί μια από τις ομορφότερες και λιγότερο τουριστικές παραλίες της Λευκάδας. Προτείνουμε να την επισκεφθείτε για την θέα της η ακόμη και για μπάνιο αν το περπάτημα δεν είναι θέμα για εσάς.

Λεύκαδα παραλίες - Παραλία Εγκρεμνοί Λευκάδα
Λεύκαδα παραλίες - Παραλία Εγκρεμνοί Λευκάδα

3. Παραλία Καβαλικευτά

Στο δυτικό μέρος της Λευκάδας βρίσκεται η παραλία Καβαλικευτά. Η απόχρωση των νερών σε συνδυασμό με τους σχηματισμούς των βράχων την καθιστούν μία από τις πιο όμορφες παραλίες τις Λευκάδας. Είναι οργανωμένη και στο σημείο που γίνεται η πρόσβαση στην παραλία λειτουργεί ένα beach bar με παρκινγκ και τουαλέτες. Το πάρκινγκ γύρω από την παραλία κοστίζει 8 ευρώ. Απέχει περίπου σαράντα λεπτά από την πόλη της Λευκάδας και η οδήγηση μέχρι εδώ έχει αρκετές στροφές και στενά δρομάκια. Είναι ιδανική αν ψάχνετε ένα πανέμορφο μέρος για να απολαύσετε το μπάνιο σας με εύκολη πρόσβαση και χωρίς πολύ τουρισμό.

4. Παραλία Μεγάλη Πετρα

Δίπλα από την παραλία Καβαλικευτά βρίσκεται η παραλία Μεγάλη πέτρα. Η παραλία είναι μη οργανωμένη αλλά εξίσου πανέμορφη με τις υπόλοιπες παραλίες της δυτικής πλευράς. Η πρόσβαση εδώ γίνεται με μονοπάτι που ξεκινάει από το πάρκινγκ της παραλίας Καβαλικευτά. Είναι ιδανική αν ψάχνετε ένα πανέμορφο μέρος για να απολαύσετε το μπάνιο σας με λιγοστό τουρισμό.

5. Παραλία Κάθισμα

Λευκάδα παραλίες και ηλιοβασιλέματα θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών σας εκεί και ένα απο τα καλύτερα μέρη για να τα θαυμάσετε είναι η παραλία Κάθισμα. Ίσως η δεύτερη πιο διάσημη παραλία της Λευκάδας. Όπως και όλες η παραλίες στην δυτική πλευρά και εδώ οι αποχρώσεις του νερού είναι μοναδικές.  Απέχει περίπου μισή ώρα από την πόλη της Λευκάδας και η οδήγηση μέχρι εδώ είναι αρκετά εύκολη. Είναι ίσως η πιο οργανωμένη και εύκολα προσβάσιμη παραλία του νησιού και υπάρχουν διάφορές επιλογές από beach bar για να επιλέξετε. Επίσης στο σημείο υπάρχουν αρκετές θέσεις στάθμευσής άλλες επί πληρωμή και άλλες δωρεάν. Παρόλα αυτά το καλοκαίρι γίνεται αρκετά τουριστική. Είναι ιδανική αν ψάχνεται μια οργανωμένη παραλία με πολύ εύκολη πρόσβαση.

Lefkada beaches - Kathisma Beach Lefka
Lefkada beaches - Kathisma Beach Lefka

6. Παραλία Αβαλί

Νοτιότερα της παραλίας Καθισμά βρίσκεται η παραλία Αβαλί. Η παραλία έχει μια απίστευτή ομορφιά και ησυχία. Απέχει περίπου σαράντα λεπτά από την πόλη της Λευκάδας και η οδήγηση μέχρι εδώ έχει αρκετές στροφές και στενά δρομάκια. Στην παραλία λειτουργεί ένα υπέροχο beach bar κοντά στο οποίο μπορείτε να βρείτε και πάρκινγκ. Εκτός από το beach bar η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε προτείνετε να φέρεται και τον δικό σας εξοπλισμό. Η παραλία είναι ιδανική αν θέλετε να χαλαρώσετε σε μια πανέμορφη ακτή χωρίς πολύ τουρισμό.

Lefkada beaches - Avali beach Lefkada
Lefkada beaches - Avali beach Lefkada

7. Παραλία Άγιος Νικήτας

Στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού βρίσκεται το χωρίο και η παραλία του Αγίου Νικήτα. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με πανέμορφα νερά και γραφικά μαγαζάκια δίπλα στο κύμα. Κατά του καλοκαιρινούς μήνες η παραλία σφύζει υπερβολικά από κόσμο οπότε δεν την προτείνουμε για μπάνιο. Είναι όμως ιδανικό μέρος αν θέλετε να απολαύσετε τον καφέ σας η το φαγητό σας δίπλα στο κύμα. Απέχει περίπου 25 λεπτά από την πόλη της Λευκάδας και η οδήγηση μέχρι εδώ είναι αρκετά εύκολη. Αν έρχεστε από την πόλη της Λευκάδας προτείνουμε να αφήσετε το αμάξι αρκετά πριν το χωριό καθώς στο ανατολικό μέρος της παραλίας υπάρχει παραθαλάσσιο μονοπάτι που οδηγεί πολύ εύκολα στο χωριό χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεται για πάρκινγκ πιο κεντρικά.

8. Παραλία Πευκούλια

Στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού βρίσκεται η παραλία Πευκούλια. Πρόκειται για μια μεγάλή παραλία με πανέμορφα νερά και αρκετή ησυχία. Απέχει περίπου 20 λεπτά από την πόλη της Λευκάδας και η οδήγηση μέχρι εδώ είναι αρκετά εύκολη. Η παραλία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μη οργανωμένη και συνήθως θα δείτε πολλούς να κάνουν ελεύθερη κατασκήνωση εδώ. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από ένα μικρό μονοπάτι που ξεκινάει από τον δρόμο. Είναι ιδανικό μέρος αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σε σε ένα πανέμορφο και ήσυχο μέρος χωρίς να ταξιδέψετέ πολύ.

9. Παραλία Άγιος Ιωάννης

Δίπλα στην πόλη της Λευκάδας βρίσκεται η παραλία του Αγίου Ιωάννη. Πρόκειται για μια μεγάλη πανέμορφη παραλία η οποία απέχει μόλις πέντε λεπτά από την πόλη της Λευκάδας. Σε μερικά σημεία η παραλία είναι οργανωμένη και σε άλλα παντελώς ήσυχη. Στο σημείο θα δείτε πολλούς να κάνουν θαλάσσια sport καθώς η μορφολογία της την καθιστά ιδανική για αυτό. Είναι ιδανικό μέρος αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να χαλαρώσετε δίπλα στο κύμα χωρίς να ταξιδέψετε.

Λευκάδα παραλίες, γαλαζοπράσινές ακτές, απότομες πλαγίες και γραφικά χωρία, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Φροντίστε να εξερευνήσετε και το υπόλοιπο blog μας για να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα μοναδικά μέρη, μονοπάτια και φαγητά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!