6 ωραία μέρη στο Αγρίνιο
6 ωραία μέρη στο Αγρίνιο

6 ωραία μέρη στο Αγρίνιο

Το Αγρίνιο έχει κάτι να προσφέρει σε όλων των ειδών τους επισκέπτες. Αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και συνάμα το ανεπίσημο κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Διαβάστε το αρθρο μας για να ανακαλύψετε όλα τα ωραία μέρη που θα πρέπει να επισκεφθείτε στην επόμενη επισκεψή σας στο Αγρίνιο.

Το Αγρινιο

Το Αγρίνιο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας. Είναι χτισμένο σε μια πεδιάδα ανάμεσα από την λίμνη Τριχωνίδα και τον Αχελώο ποταμό.Η πόλη έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό, που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Μάλιστα πριν αρκετά χρόνια η πόλη αποτέλεσε το κέντρο της καπνοπαραγωγικής δύναμης της Ελλάδας, εξού και οι αρκετές καπναποθήκες που σώζονται μέχρι και σήμερα. Σήμερα είναι μια σύγχρονη και επιχειρηματική πόλη, με έντονη δραστηριότητα στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Πρόκειται για μια πόλη που συνήθως προσπερνάτε. Παρόλα αυτά έχει κάτι να προσφέρει σε όλους. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στο Αγρίνιο θα βρείτε και μερικά από τα καλύτερα μέρη για φαγητό σε πολύ καλές τιμές. Οπότε μετά την επίσκεψη σας στα πανέμορφα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής μπορείτε να τελειώσετε την εκδρομή σας σε κάποια ταβέρνα της πόλης!

Μέρος του νέου πεζόδρομου στο Αγρίνιο.
Μέρος του νέου πεζόδρομου στο Αγρίνιο.

Μέρη για να δείς στο Αγρίνιο

1. Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου

Στην καρδιά της πόλης θα βρεις μια όαση πρασίνου και ηρεμίας. Το δημοτικό πάρκο Αγρινίου δημιουργήθηκε το 1919 και ανακαινίστηκε πρόσφατα. Αποτελεί ένα από τα πιο ωραία μέρη της πόλης για βόλτα και ξεκούραση. Μάλιστα στο πάρκο υπάρχει το εκκλησάκι της Αγίας Σωτήρας, αλλά και παιδική χαρά. Τα τελευταία χρόνια την άνοιξη και το καλοκαίρι, φιλοξενεί πολιτιστικές, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις. Προτείνουμε να το επισκεφθείτε πρωινές και απογευματινές ώρες.

Αξιοθέατα στο Αγρίνιο - Το νέο πάρκο της πόλης.
Αξιοθέατα στο Αγρίνιο - Το νέο πάρκο της πόλης.

2. Αρχαιολογικό μουσείο Αγρινίου

Κοντά στο κέντρο της πόλης θα βρείς ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και παλαιότερα μουσεία της Δυτικής Ελλάδας. Στο αρχαιολογικό μουσείο Αγρινίου μπορείς να θαυμάσεις μια σημαντική συλλογή από αρχαία ευρήματα όλου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μεταξύ άλλων στην έκθεσή συμπεριλαμβάνονται πολλά λίθινα μέλη και επιτύμβιες, αγγεία και λίθινα εργαλεία της νεολιθικής περιόδου, μυκηναϊκά ευρήματα από θολωτούς τάφους της περιοχής καθώς σύνολο μαρμάρινων γλυπτών της ύστερης ελληνιστικής εποχής. Αποτελεί ίσως τον καλύτερο τρόπο για μια πρώτη γνωριμία με την μεγάλη ιστορία της περιοχής. Η τιμή εισόδου είναι 3 Ευρώ για το κανονικό εισητήριο και 2 Ευρώ για το μειωμένο. Πριν το επισκεφθείτε σιγουρευτείτε για τις ώρες λειτουργίας του καλώντας στα τηλέφωνα που εμφανίζονται εδώ.

3.Άλσος Αγίου Χριστοφόρου (Δασύλλιο)

Βορειοανατολικά της πόλης θα συναντήσεις το κατάφυτο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου. Το δασύλλιο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία πολιτών και της δασικής υπηρεσίας πριν αρκετά χρόνια και σήμερα αποτελεί τον «πνεύμονα» της πόλης. Το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από πεύκα αλλά περιλαμβάνει και μικρές νησίδες ευκαλύπτου και κυπαρισσιού. Η έκταση του είναι 473 στρέμματα οπότε στην περιοχή υπάρχουν αρκετά μονοπάτια και διαδρομές για να ακολουθήσετε είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατό σας αφού η είσοδος στα υπόλοιπα οχήματα απαγορεύεται. Εμείς σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την διαδρομή σας στον πλατύ χωματόδρομο που ξεκινάει από την Παλιά εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου. Στην διαδρομή εκτός του πανέμορφου κατάφυτου τοπίου θα συναντήσετε και πολλά σημεία με ανεμπόδιστη θέα πάνω από την πόλη του Αγρινίου από όπου μπορείτε να θαυμάσετε και το ηλιοβασίλεμα τις απογευματινές ώρες.

Αγρίνιο - Το δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου.
Αγρίνιο - Το δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου.

4. Δημοτική Πινακοθήκη Αγρίνιου

Η δημοτική πινακοθήκη Αγρινίου ιδρύθηκε το 2013 και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού της πόλης. Η συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου περιλαμβάνει περίπου 160 έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, από παλιούς και νέους σημαντικούς δημιουργούς με αιτωλοακαρνανικές ρίζες. Αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε. Για ώρες επισκέψεων καθώς και άλλες πληροφορίες πατήστε εδώ.

5. Ιερός ναός  Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές εκκλησίες της πόλης. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί την μητρόπολη της πόλης του Αγρινίου. Αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης φροντίστε να την θαυμάσετε από κοντά.

Αξιοθέατα στο Αγρίνιο - Ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής.
Αξιοθέατα στο Αγρίνιο - Ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής.

6. Παρατηρητήριο Αγίου Κωνσταντίνου

Αν θέλετε μια γεύση από την καλύτερη θέα στην πόλη του Αγρινίου τότε δεν έχετε πάρα να επισκεφθείτε το παρατηρητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο δρόμος για το παρατηρητήριο ξεκινάει μετά από την ανηφόρα της εκκλησίας της αγίας Παρασκευής. Από την κορυφή του παρατηρητηρίου θα θαυμάσετε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης καθώς και ολόκληρη την πεδιάδα που το περιβάλει. Τόσο το απόγευμα με το ηλιοβασίλεμα όσο και το βράδυ με τα φώτα της πόλης η θέα είναι μαγευτική.

Αξιοθέατα στο Αγρίνιο - Το παρατηρητήριο στον Αγιο Κωνσταντίνο.
Αξιοθέατα στο Αγρίνιο - Το παρατηρητήριο στον Αγιο Κωνσταντίνο.

7. Αλλα αξιοθέατα κοντά στο Αγρίνιο

Τελικά το Αγρίνιο περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα εκτός της πόλης. Αποτελεί δηλαδή ένα ιδανικό σημείο για ορμητήριο στα αξιοθέατα του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μην διστάσετε να διαβάσετε άρθρα μας όπως το “Καταρράκτες της Αιτωλοακαρνανίας” για να ανακαλύψετε και τα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιοχής.

Χάρτης - Αγρίνιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!