Δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου Αιτωλοακαρνανίας
Δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου Αιτωλοακαρνανίας

Δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου Αιτωλοακαρνανίας

Μια υδάτινη διαδρομή διαφορετική από όλες τις άλλες. Μια διαδρομή που χωρίζεται στα δυο για να ενωθεί ξανά μετά μετά από λίγο και να συνεχίσει την πορεία της προς την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. Ενας χωρισμός που δημιουργεί ένα από τα πιο μαγικά τοπία στην Ελλάδα. Οι δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου μερικές φορές αποκαλούνται και δίδυμοι  καταρράκτες Αγίας Σοφίας.

Πληροφορίες

Οι δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου βρίσκονται σε ένα ημιορεινό τοπίο κοντά στην κωμόπολη του Θέρμου και περίπου 40 λεπτά απο το Αγρίνιο. Το νερό ξεκινάει την πορεία του απο τις πηγές της αγίας Σοφίας στο ομώνυμο χωρίο για να χυθεί μετά απο κάποια χιλιόμετρα στην λίμνη Τριχωνίδα. Οι δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου βρίσκονται περίπου στα μέσα της διαδρομής σε ένα απόκρημνο και δασώδες τοπίο.

Οι δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου τον χειμώνα.
Οι δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου τον χειμώνα.

Δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου διαδρομή

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να προσεγγίσετε το σημείο. 

Αν δεν διαθέτετε όχημα εκτός δρόμου:

Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στην αρχή του χωματόδρομου μετά το χωριό της Μυρτιάς και έπειτα να περπατήσετε στο πρώτο μονοπάτι που εμφανίζεται παρακάτω. Γενικά το μονοπάτι είναι καλά σηματοδοτημένο και η διαδρομή είναι αρκετα έυκολη. Το χωριό της Μυρτιάς απέχει περίπου 40 λεπτά απο το Αγρίνιο και 15 λεπτά απο το Θέρμο.

Πρώτη διαδρομή για τους δίδυμους καταρράκτες Μοκιστιάνου: 

Powered by Wikiloc

Αν διαθέτετε όχημα εκτός δρόμου:

Μπορείτε να φτάσετε αρκετά κοντά στο μέρος μέσω χωματόδρομου και να περπατήσετε μόνο το τελευταιο κομμάτι του μονοπατιού. Αρχικά θα πρέπει να φτάσετε στο χωρίο της Αγίας Σοφίας που απέχει 45 λεπτά απο το Αγρίνιο. Απο εκεί οδηγώντας πάνω στην Εθνική οδό Αγρινίου-Θερμου και κατευθυνόμενοι προς το θέρμο θα πρέπει να πάρετε τον δρόμο που θα βρίσκεται στα δεξιά σας και είναι σηματοδοτημένος με πινακίδες. Η διαδρομή στον χωματόδρομο καθώς και το τελίκό μονοπάτι που θα πρέπει να περπατήσετε εμφανίζεται στο παρακάτω χάρτη.

Δεύτερη διαδρομή για τους δίδυμους καταρράκτες Μοκιστιάνου:

Powered by Wikiloc

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τους δίδυμους καταρράκτες Μοκιστιάνου.

Οι δίδυμοί καταρράκτες Μοκιστιάνου είναι μαγευτικοί όλες τις εποχές του χρόνου. Παρόλα αυτά εμείς προτείνουμε να τους επισκεφθείτε αρχές καλοκαιριού. Έτσι ώστε η θερμοκρασία να είναι κατάλληλη για μπάνιο και το ποτάμι να έχει ακόμη αρκετό νερό. Έτσι θα μπορείτε να θαυμάσετε το τοπίο σε όλη του την έκταση.

Δίδυμοι καταράκτες Μοκιστιανού - Αγίας Σοφίας.
Δίδυμοι καταράκτες Μοκιστιανού - Αγίας Σοφίας.

Συμβουλές

  • Το τελευταίο μέρος της διαδρομής στο οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να περπατήσετε είναι αρκετά απότομο. Φροντίστε να επισκεφθείτε το μέρος με ένα ορειβατικό η αθλητικό παπούτσι για μονοπάτια. Επίσης φροτνίστε να το ανεβείτε με διαλείμματα καθώς η κλίση του θα σας κουράσει αρκετά
  • Αν σκοπευεται να βουτήξετε στα νερά του κατάράκτη. Φροντίστε να πάρετε ένα ακόμη παπούτσι μαζί σας για να αποφύγετε τραυματισμούς απο βράχους.
  • Λόγο υψομετρικής διαφοράς η επιστροφή σας θα διαρκέσει περισότερο απο οτι η άφιξη στο μέρος. Σιγουρευτέιται οτι έχετε αρκετό χρόνο στην διαθεσή σας πρίν νυχτώσει
  • Ελέγξτε  τον καιρό πρίν επισκεφθείτε το μέρος.
  • Κατά την αναχώρηση σας σιγουρευτείτε οτι μαζέψατε όλα τα σκουπίδια σας.

Δίδυμοι καταρράκτες Μοκιστιάνου Χάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

error: Content is protected !!